fbpx
Tort de ciocolata cu pere

Răsfoind printre rețetele noastre de torturi am dat peste o rețetă foarte dragă nouă, tortul de ciocolată cu pere întregi. La prima vedere ai impresia că este un banal chec de ciocolată, însă blatul pufos și delicios și textura perelor coapte în acesta, îti amintesc de gustul torturilor cu fructe, de odinioară. Cantitățiile și rețeta completă o găsiți la noi în atelier:

Dacă v-a plăcut rețeta să stiți că a fost din partea casei dar acceptam bacșis sub formă de like si share 🙂 Iar pentru sugestii și critici constructive vă așteptăm în rubrica de comment.

Poftă bună și ne vedem săptămâna viitoare!

  • zahăr brut – 180 gr.
  • făină – 90 gr.
  • cacao – 40 gr.
  • bicarbonat de sodiu – 1 gr.
  • praf de copt – 1 gr.
  • sare – 1 gr.
  • ou – 1 buc.
  • lapte – 118 ml.
  • ulei – 60 ml.
  • esență de vanilie – 5 ml.
  • apă fierbinte – 120 ml.
  • pere – 4 buc / 500 gr.

1. Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade celsius, după care ne apucăm să facem mixul pentru blatul tortului.
2. Curățăm perele de coajă și le așezăm deoparte până facem mixul pentru blatul tortului.
3. Într-un bol încăpător cernem făina, cacao, bicarbonatul, praful de copt și sarea, după care adăugăm zahărul brut și le amestecăm până se omogenizează.
4. În mixul “uscat” adăugăm restul ingredientelor cu excepția apei fierbinți și amestecăm totul bine cu ajutorul unui tel până obținem o pastă fără cocoloașe. În acest moment adăugăm apa fierbinte și continuăm să amestecăm cu telul până se omogenizează mixul de tort.
5. Turnăm mixul de tort într-o tavă non-aderentă îngustă și punem perele întregi și decojite direct în mix (cel mai bine iese dacă perele sunt înecate în mix până la codiță).
6. Lăsăm tortul la cuptor circa 50 de minute învârtind tava la fiecare 15 minute pentru a vă asigura că acesta se va găti uniform. Să luați acest timp de 50 de minute ca orientativ, fiecare cuptor va coace diferit, așa că verificați cu ajutorul unei frigărui de lemn din când în când pentru a vedea dacă mai are nevoie să stea în cuptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.