fbpx
Tocanita de vita in bere

În rețeta din după amiaza asta vom combina două dintre cele mai iubite elemente culinare ale bărbațiilor din întreaga lume, carnea rosie de vită cu gustul puternic și amărui al berii negre. Aceasta combinație culinară va aduce un zâmbet pe fața și celor mai pretențiosi gurmazi. De regula la rubrica aceasta postăm rețete care se fac în timp scurt dar astăzi am făcut o excepție și vom fierbe totul la foc domol câteva ore.

Dacă v-a plăcut rețeta să stiți că a fost din partea casei dar acceptam bacșis sub formă de like si share 🙂 Iar pentru sugestii și critici constructive vă așteptăm în rubrica de comment.

Poftă bună și ne vedem săptămâna viitoare!

  • ulei vegetal – 100 ml.
  • ulei de măsline – 50 ml.
  • ceapă roșie – 100 gr.
  • țelină rădăcină – 150 gr.
  • rădăcină de pătrunjel – 150 gr.
  • morcovi – 200 gr.
  • vită – 800 gr.
  • bere neagră – 500 ml.
  • busuioc – 10 gr.
  • pătrunjel – 10 gr.
  • sare – după gust
  • piper – după gust

1 – Primul pas este să curățăm și să tăiem mărunt legumele, iar carnea o tăiem în bucățele medii.
2 – Într-o oală medie călim la foc mare, în uleiul de măsline și cel vegetal ceapa rosie, țelina, păstârnacul și morcovii până se rumenesc ușor. După ce au prins o culoare aurie adăugăm carnea de vită și dăm focul la mediu lăsând totul câteva minute să se prăjească.
3 – Adăugăm berea neagră, busuiocul și pătrunjelul și asezonăm totul cu sare și piper după gust. Acoperim oala cu un capac și dăm focul la minim lăsând tocănița să fiarbă încet până se fierbe carnea de vită iar berea se reduce formând un sos gros și delicios (aproximativ o ora și jumătate).
4 – Noi am ales să o servim cu mămăligă proaspătă, roșii și ardei iuți, dar merge foarte bine și cu cartofi piure sau orez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.