fbpx

 Preparare: 30 minute        Gătire: 25 minute         Număr de porții: 1        Dificultate: mediu

Mușchiulețul de vită este de cele mai multe ori servit ca și filet mignon, iar rămășitele care rămân după ce tăiem cerculețele perfecte de filet mignon au inspirat bucătari să creeze această rețetă. Noi vă încurajăm să cumpărați și să folosiți cea mai bună calitate de vită pe care o puteți găsii și să o tăiați în cubulețe și să pregătiți această rețetă. Temperatură recomandată pentru acest preparat este medium-rare, dar bineînteles că variază în funcție de preferințele fiecăruia.

Ingrediente:

muschi de vită – 375 gr.
ulei – 30 ml.
usturoi – 10 gr.
ceapă roșie – 55 gr.
ciuperci – 150 gr.
sparanghel – 8 fire (80 gr.)
capere – 20 gr.
cartofi – 480 gr.
sare – după gust
piper – după gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Primul pas este să curățăm de pieliță și să tăiem în cubulețe mari muschiulețul de vită, după care îl lăăam pe tocător câteva minute să se odihnească. Nu vă recomandăm să prăjiți carnea proaspăt scoasă din frigider fiindcă nu va avea aceeași frăgezime ca și atunci când o lăsăm 10/15 minute pe tocător sa respire și să se apropie de temperatura camerei.steak tips la tigaie cu cartofi gratinati
  • Al doilea pas este să curățăm ceapa și să o tăiem în rondele, curățăm usturoiul și îl pisăm mărunt. Ciupercile le spălăm și le tăiem cubulețe mari, de dimensiunea muschiulețului de vită, iar sparanghelul îl tăiem în fașii de 3/4 centimetri.
  • După ce am tăiat carnea de vită și legumele este timpul să pregătim cartofii, pe care îi curățăm de coajă, îi tăiem cubulețe medii și îi ungem cu puțin ulei. Condimentăm cartofii cu sare și piper după gust și îi punem la cuptor să se rumenească la o temperatură de 176 C, până observăm că prind o culoare aurie și atunci cand înfingem furculița în ei, aceștia sunt moi în interior.
  • În timp ce avem cartofii la cuptor, încingem uleiul într-o tigaie la foc mare și punem muschiulețul de vită la prăjit. Prăjim toate bucățile de vită pe o parte circa 1 minut fără să le amestecăm, după care le întoarcem pe cealaltă parte și adăugăm legumele, cu excepția caperelor. Lăsăm totul să se rumenească 1 minut, după care amestecăm din când în când până veți observa că încep să se gătească legumele. Carnea trebuie sa fie foarte bine prăjită la exterior dar ușor crudă la interior (sau temperatura pe care o doriți). Dacă preferați carnea să fie prăjită de tot atunci adăugați legumele mai tarziu, oferind timp cărnii să se gătească. Țineți cont de faptul că, cu cât gătiți mai mult o proteină aceasta va fi mai seacă și își va pierde din savoare. La final adăugăm capere și asezonăm cu sare și piper după gust și lăsăm totul câteva minute în tigaia încinsă după ce am luat-o de pe foc, pentru a se odihni preparatul.
  • În momentul în care terminăm de tras la tigaie carnea de vită și legumele, ar trebui să fie gata și cartofii noștrii din cuptor. De cele mai multe ori încercăm să oferim o prezentare frumoasă preparatelor noastre dar această rețetă nu are nevoie de nimic sofisticat, este o mâncare pentru suflet care trebuie servită ca atare. Nu in ultimul rând vă recomandăm o bere amăruie și puternică alături de acest preparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.