fbpx

 Preparare: 35 minute        Gătire: 20 minute         Număr de porții: 2        Dificultate: mediu

Somonul este unul din pești noștri favoriți, în special atunci când îl servim cu o varietate de legume. În această rețetă l-am servit împreună cu câteva legume care au un gust puternic și aromat, care complimentează savoarea și prospețimea somonului. Sparanghelul, fasolea verde și rapini aduc savoare și prospețime preparatului iar roșiile uscate și chery contribuie la aciditate și balansează această rețetă.

Ingrediente:

somon – 240 gr. ( două bucăți )
ulei vegetal – 30 ml.
sparanghel – 50 gr.
rapini – 100 gr.
fasole verde – 100 gr.
supă de pui – 120 ml.
vin alb sec – 120 ml.
lămâie – 1/2 buc.
roșii uscate – 15 gr.
roșii cherry – 55 gr.
ciuperci shiitake – 30 gr.
sare – după gust
piper – după gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Pentru început vom pune la foc mediu o tigaie non adezivă cu 10 ml. de ulei vegetal și vom prăjii somonul pe care l-am condimentat cu sare și piper. Noi preferăm somonul gătit mediu, pentru ai oferi savoare și suculență, dar vă recomandăm să încercați mai multe temperaturi (medium rare, medium, medium well sau well done) pentru a găsi temperatura care vă place cel mai mult.somon cu rapini si fasole verde
  • În timp ce se prăjește somonul vom pune o altă tigaie la foc mare, de această dată cu 20 ml. de ulei vegetal și vom lăsa să se încingă uleiul, după care vom trage la tigaie sparanghelul, rapini (puteți să înlocuiți rapini cu brocoli în cazul în care nu găsiți această legumă) și fasolea verde circa 1 minut. După ce am călit ușor cele trei legume, vom da focul la mediu și adăugăm cu grijă supa de pui și vinul alb sec, lăsam totul să ajungă din nou la temperatura de fierbere. Adăugăm roșiile uscate, ciupercile shiitake (puteți să folosiți orice specie de ciuperci), o jumătate de lămâie pe care o stoarcem având grijă să înlăturăm sâmburii și roșiile cherry. Asezonăm totul cu sare și piper după gust și mai lasam la fiert jumătate de minut până se reduce zeama obținută.
  • Servim legumele alături de somon și un pahar de vin alb rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published.