fbpx

 Preparare:  1 oră       Gătire: 1 oră       Număr de porții: 1      Dificultate: medie

Rețeta de astăzi va fi una exotică plină de savoare și arome tropicale. Scallops și homarii se completează foarte bine unul pe altul pentru a ne oferii o aromă echilibrată iar salata de roșii ne va oferii puțin acid de care au nevoie cele două ingrediente. Noi am ales să servim proteinele și legumele alături de cartofi piure cremoși.

Ingrediente:

Balsamic dressing:

  • 250 ml. oțet balsamic
  • 20 gr. miere
  • 20 ml. muștar
  • 2 căței de usturoi
  • 100 gr. ceapă albă
  • 500 ml. ulei vegetal
  • 250 ml. ulei de măsline
  • sare după gust
  • piper după gust

Instrucțiuni rețetă:

Balsamic dressing:

  • Vom curăța de coajă usturoiul și ceapa albă, le tocăm mărunt și le prăjim într-o tigaie non-adezivă fără să folosim ulei până observăm că prind o culoare aurie (avem mare grijă să nu le ardem, amestecând în mod continuu).
  • Într-un blender punem oțetul balsamic împreuna cu miere, muștar, usturoi și ceapă albă și le mixăm la putere maximă până se va transforma totul într-un sos și va avea o consistență lichidă și omogenă. Amestecăm într-un vas uleiul vegetal și cel de măsline după care vom da blenderul pe o viteza medie și vom introduce o cantitate foarte mică de ulei în mod continuu pentru a obține procesul de emulsificare. La final, după ce am incorporat tot uleiul în dressing îl asezonăm cu sare și piper după gust.

Scallop si Homar cu cartofi piure si salata de rosii

Salată de roșii:

  • 100 gr. roșii heirloom
  • 100 gr. porumb
  • 30 gr. jalapeno rondele
  • 1 buc. lămâie
  • sare după gust

Salată de roșii:

  • Tăiem roșile heirloom în 2 sau 4 dacă sunt mai mari și le amestecăm cu jalapeno tăiați rondele, fără sâmburi și cu porumb. Amestecăm mixul cu grijă și adăugăm lămâie fără coajă și fără sâmburi tăiată cubulețe mici și amestecăm totul cu balsamic dressing.

Piure de cartofi:

  • 300 gr. cartofi
  • 100 ml. lapte
  • 30 gr. unt nesărat

Piure de cartofi:

  • Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Dupa ce au fiert cartofii îi amestecăm cu unt, lapte și adăugăm sare după gust. Cartofii piure i-am așezat în farfurie cu ajutorul unei pungi de patiserie cu un cap metalic cilindric.

Scallops și Homari:

2 scallops
6 clești de homar
500 gr. cartofi
30 gr. unt
45 ml. lapte
5 sparanghel
3 ciuperci
50 ml. ulei de măsline
1 lime
sare după gust
piper după gust

Scallops și Homari:

  • Pentru a gătii homarii avem nevoie doar de o tigaie încinsă, în care punem puțin ulei și prăjim scallops până se rumenesc pe ambele părți.
  • Homarul se gătește foarte ușor și relativ repede. Punem o oală mare la fiert cu 8 litri de apă și o lăsăm să dea în clocot. Introducem homarii în apă clocotită și acoperim cu un capac (să aveți o foarte mare grijă ca homarii să fie vii, în cazul în care aceștia nu sunt sunt vii vă sugerăm să nu îi folosiți fiindcă carnea de fomar se strică foarte repede dacă nu este gătită). Timpul de fierbere variază foarte mult de dimensiunea homarului și de dimensiunea flăcării de sub oală. Cel mai simplu mod de a vă da seama când homarul este gătit este faptul că el își va schimba culoarea și va deveni roșu aprins, totuși cea mai sigură metodă este de a folosii termometru, temperatura internă după gătire a homarului trebuie să fie 71 de grade celsius. Pentru această rețetă noi am folosit doar cleștii de la trei homari.
  • Într-o cratiță mică punem la fiert apa, iar după ce dă în clocot punem sparanghelul la fiert circa 4 minute.
  • Ciupercile le tragem la tigaie, întregi, la foc mediu în puțin ulei de măsline și le condimentăm cu sare și piper după gust.
  • Noi am ales să aranjăm tot preparatul în farfurie printr-o metodă clasică care nu va da greș niciodată, aranjați prima dată cartofii și începeți să construiți farfuria pas cu pas în jurul acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.