fbpx

 Preparare: 10 minute        Gătire: 10 minute         Număr de porții: 1        Dificultate: ușor

În majoritatea rețetelor v-am propus să serviți creveți, fie fiebinți direct din tigaie, fie fierți și secați în baie de gheață, serviți reci. Astăzi vă prezentăm o modalitate în care puteți să îi serviți călduți, aproape la temperatura camerei, într-un delicios sandwich cu spanac și avocado.

Ingrediente:

4 creveți ( 60 g)
20 gr. unt nesărat
15 g. spanac
2 felii roșii (50 g)
1/2 avocado (30 g)
1 chiflă
sare după gust
piper după gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Primul pas este să spălăm și să decojim creveții de crustă, lăsând doar codița mică din capăt (aceasta se va face crocantă și savuroasă dar puteți să o îndepărtați) si să îi condimentăm cu sare și piper. Luăm o tigaie, o punem la foc mediu și topim untul. Prăjim creveții pe ambele părți în unt până observăm că prind o culoare aurie. Scoatem creveții pe un servețel absorbant pentru a înlătura excesul de unt.

Sandwich cu spanac si creveti

  • Tăiem avocadoul în două având nevoie doar de o jumătate pentru această rețetă. Jumătatea pe care o folosim o tăiem în cubulețe mici.
    Asamblăm sandwich-ul începând cu partea de jos a chiflei peste care punem roșile, spanacul, creveții și bucățele de avocado.

Leave a Reply

Your email address will not be published.