fbpx

 Preparare: 15 minute        Gătire: 10 minute         Număr de porții: 1        Dificultate: ușor

Avem multe rețete sofisticate în atelierul nostru ăl cărei vedetă este somonul, gătit alături de o varietate de garnituri și prin multe metode, însă astăzi vă propunem o metoda deosebit de ușoară și savuroasă prin care veți pune somonul într-un preparat banal iar rezultatul va fi extraordinar. Nu multe sandwich-uri pot fi numite extraordinare, dar savoare unei bucăți proaspete de somon gătite la perfecție împreună cu un dressing proaspăt de oregano peste salata rucola și roșii, va crea un adevarat preparat culinar care îți va lăsa gura apă.

Ingrediente:

Dressing oregano:

coajă rasă de lămâie – 1 buc.
zeamă de portocală – 1 buc.
oțet de mere – 60 ml.
oregano uscat – 3 gr.
mustar dijon – 15 gr.
sare – după gust
piper – după gust

somon – 200 gr.
ulei de măsline – 10 ml.
rucola – 15 gr.
roșii – 50 gr.
unt nesărat – 5 gr.
chiflă – 1 buc.
lămâie -1/2 buc.
dressing de oregano

Instrucțiuni rețetă:

Dressing-ul oregano:

  • De cele mai multe ori vă vom recomanda să folosiți un blender pentru a realiza un dressing, care include ulei pentru a obține un proces de emulsificare și evită separarea elementelor, nu și în acestă rețetă. Dressingul de oregano este unul din cele mai ușor de obținut.
    Vom avea nevoie de o sticlă cu un capac cu șurub, care se va închide bine și vom pune toate ingredientele în sticlă, după care vom rotii capacul și vom scutura bine sticla, până vom observa ca începe să se omogenizeze dressingul. Refrigărem sticla timp de minim 30 de minute, iar când suntem gata să îl servim alături de salată vom repeta procesul de agitare a sticlei, fiindcă acesta se va separa în frigider.

Sandwich de somon cu rucola

  • Într-o tigaie non aderentă vom pune puțin ulei de măsline și va da focul la mediu. Lăsăm să se încălzească uleiul în tigaie timp de un minut, după care asezonăm somonul cu sare și piper și îl prăjim pe ambele părți. Noi preferăm somonul medium, pentru ai păstra suculența și savoare peștelui.
  • Prăjim puțin chifla pe plită, cu puțin unt și începem să asamblăm sandwich-ul. Peste chifla de jos vom pune două felii de roșii, peste care punem rucola pe care am tăvălit-o în dressingul de oregano. Cu ajutorul unui șervețel absorbant, tamponăm somonul pentru a ne asigura că nu avem ulei de măsline pe acesta și îl așezam peste rucola și încheiem sandwich-ul cu partea de deasupra a chiflei. Noi l-am servit cu o bucată de lămâie și puțin dressind de oregano lângă sandwich.

Leave a Reply

Your email address will not be published.