fbpx
Salata de vinete

Unul din lucrurile preferate pe cere le facem la sfârșitul fiecărei veri este să prăjim vinete pe gratar pentru a prepara una din cele mai delicioase salate. După cum probabil că deja v-ați dat seama este vorba de salata de vinete. Este extrem de ușor de făcut și poate fi preparată într-o mulțime de feluri. Nouă ne place să o facem cu o maioneză simplă și ceapă roșie.
Nu uitați să ne dați un like și un share pentru a ne ajuta să ducem rețetele noastre și în casele altor oameni.
Poftă bună și să ne vedem sănătoși și săptămâna viitoare.

  • vinete – 3 kg .
  • maioneză – după gust
  • ceapă – 100 gr.
  • sare – după gust
  • piper – după gust

1 – Primul pas este este să încingem bine grătarul și să folosim o plită groasă pe care prăjim vinetele bine, pe toate părțile, până observăm că coaja începe să se întarească (aproape de arde), iar interiorul este moale și zemos.

2 – Scoatem vinetele coapte într-un bol de metal și îl acoperim cu un prosop. Lăsăm vinetele să se răcească, după care le curățăm de coasă și le tocam mărunt cu un cuțit de lemn. Nu vă recomandăm să folosiți un cuțit metalic pentru că veți tăia fibrele, iar consistența va fi deferită. Dacă nu aveți un cuțit de lemn măcar folosiți un cuțit care nu taie (tocit).
După ce am tocat vinetele, le amestecăm cu maioneză și ceapă roșie tocată mărunt. Dacă doriți o rețetă de maioneză lăsați-ne un comentariu și vom posta una.
Noi de cele mai multe ori servim vinetele cu roșii proaspete de casă și ceapă roșie, pe o pâine proaspăt scoasă din cuptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.