fbpx

 Preparare: 30 minute        Gătire: 1 ora și 30 minute         Număr de porții: 7        Dificultate: mediu

Pilaful cu carne de vită este un preparat care ne duce cu gândul la zilele de toamnă din copilăria noastră, când mirosul îmbietor umplea întreaga casă. Noi am modificat ușor rețeta clasică pentru a o face mai accesibilă și mai delicioasă în opinia noastră.

Ingrediente:

500 gr. – carne de vită
280 gr. – morcovi
250 gr. – ceapă albă tocată
550 gr. – roșii cubulețe și decojite
600 gr. – orez
1,6 L – supă de pui
4 – foi de dafin
70 ml. – de ulei vegetal
1 – bucată morcov pentru decor
50 ml. – ulei de măsline
sare după gust
piper după gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Într-o oală mare punem la călit în ulei ceapa tăiată foarte mărunt și o lăsăm până prinde o culoare aurie, adăugăm carnea de vită și o călim, după care adăugăm orezul și lăsăm totul să se rumească bine.

Pilaf cu carne de vita

  • Adăugăm roșile tăiate cubulețe și morcovii tăiați rondele împreună cu 700 ml. de supă de pui. Reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă încet amestecând din când în când pentru a nu se prinde orezul de fundul oalei. Pe măsură ce supa de pui din oală se va incorpora în orez vom continua să adăugăm câte 200 de ml. treptat până vom incorpora întreaga cantitate de supă de pui. După ce am incorporat toată supa de pui vom asezona pilaful cu sare și piper după gust. Vom ține pilaful la foc mic până observăm că atât orezul cât și carnea de vită este fiartă. După care o vom lua de pe foc și o vom servii.
  • Noi am folosit o forma triunghiulară pentru a servi pilaful și am călit în puțin ulei de măsline un morcov pe care l-am tăiat pe lungime după care l-am asezonat cu sare și piper, de asemenea am pus câteva bucățele de carne din pilaf deasupra, împreună cu câteva rondele de morcovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.