fbpx

 Preparare: 15 minute        Gătire: 15 minute         Număr de porții: 1        Dificultate: mediu

De-a lungul anilor am preparat la atelier o mulțime de varietăți de scoici, dar mereu ne întoarcem la aceeași rețetă de mussels cu vin alb. Savoarea vinului alb împreună cu gustul puternic de usturoi și busuioc ne face mereu să mergem cu gândul undeva departe pe ocean, acolo unde am învățat această rețetă de la un bun prieten, care atunci când își dă jos șorțul de bucătar este un pescar împătimit. Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la el referitor la scoici este ca acestea se vor gătii doar daca sunt vii, niciodată să nu gătiți scoici care sunt deschise, fiindcă acesta este semnul distinctiv că ele eu murit.

Ingrediente:

Ulei de măsline – 30 ml.
Ceapă albă – 8 gr.
Usturoi – 8 gr.
Mussles – 25 buc. (350 gr.)
Roșii heirloom – 100 gr.
Busuioc – 10 gr.
Pătrunjel – 8 gr.
Vin alb sec – 150 ml.
Supa de pui – 50 ml.
Lămâie – 1 buc.
Sare – după gust
Piper – după gust

Baghetă franțuzească – 2 felii

Instrucțiuni rețetă:

  • Traducerea în limba romană pentru mussles este foarte generică, deoarece avem multe specii de scoici cu care gătim de obicei.
    Primul pas este să spălăm bine scoicile și să le așezam pe un prosop absorbant pentru a absorbi toată apă. Cât timp se usucă scoicile, vom spăla și usca prin aceeași metoda roșiile și vom toca mărunt usturoiul și ceapa.

Mussles cu vin alb sec

  • Punem la foc mare o tigaie și o lăsăm să se încingă bine timp de un minut. Introducem uleiul de măsline în tigaie și punem ceapa și usturoiul și le tragem la tigaie 30/40 de secunde, după care vom adăuga scoicile și amestecăm continu în tigaie timp de un minut.
    Adăugăm roșile, busuiocul, pătrunjelul, lămâia tăiată în patru, vinul alb sec și supa de pui (dacă nu aveți supă de pui putem să o înlocuim cu apă). Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm total să fiarbă 2/3 minute până veți observa că scoicile se deschid. Asezonăm cu sare și piper după gust și mai lăsăm totul să fiarbă un minut. Dacă veți prepara ma multe porții deodata, va trebui să adaptați timpii de fierbere la cantitatea pe care o gătiți. Un sfat bun de urmat este să nu umpleți tigaia până sus fiindcă zeama va clocotii și veți face un dezastru pe aragaz.
  • Înainte să serviți scoicile, aveți grijă să înlăturați lămâia și eventualii sâmburi și să recomandăm să serviți această rețetă de mussles cu vin alb sec alături de câteva felii de baghetă franțuzească prăjită și un vin alb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.