fbpx
Ciuperci in bere

După rețeta de săptămâna trecută, când am gătit o delicioasă tocăniță de vită în bere neagră, ne-am gândit să preparăm și o versiune vegetariană, de data asta înlocuind vita cu ciuperci iar berea neagră cu cea blondă. Vă recomandăm acest preparat, atât ca fel principal pentru o mâncare delicioasă pentru vegetarieni, precum și ca o garnitură alături de o friptură suculentă.

Dacă v-a plăcut rețeta să stiți că a fost din partea casei dar acceptam bacșis sub formă de like si share 🙂 Iar pentru sugestii și critici constructive vă așteptăm în rubrica de comment.

Poftă bună și ne vedem săptămâna viitoare!

  • ciuperci – 1 kg.
  • morcovi – 100 gr.
  • ceapă – 100 gr.
  • bere – 350 ml.
  • ulei vegetal – 20 ml.
  • sare – după gust
  • piper – după gust

1 – Spălăm ciupercile și le lăsăm într-o sită să se usuce. Cât se usucă ciupercuțele noastre, spălăm și curățăm morcovii și ceapa și le tăiem.
2 – Într-o oală medie călim ceapa și morcovii până se rumenesc ușor, după care adăugăm ciupercile și amestecăm continuu. După ce observăm că ciupercuțele încep să lase zeamă, adăugăm berea și acoperim oala cu un capac.
3 – Lăsăm să fiarbă ciupercuțele la foc mediu câteva minute până observăm că acestea s-au fiert, după care stingem focul și lăsăm să se răcească ușor în oala acoperită cu capac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.