fbpx

 Preparare: 120 minute        Gătire: 25 minute         Număr de porții: 4        Dificultate: ușoară

Platoul pe care l-am pregătit astăzi face parte din delicioasa “familie” charcuterie, adică proteina pe care o folosim este afumată, gătită la foc mic sau în saramură. Noi am folosit prosciutto alături de o varietate de brânzeturi, nuci și fructe uscate.

 Ingrediente  platou Charcuteri:

  • nuci prăjite
  • migdale picante
  • fistic
  • prosciutto
  • brânză cu hrean, ceapă verde și boabe de mustar
  • brânză brie
  • brânză boursin
  • parmesan
  • roșii uscate
  • ceapă rosie murată
  • pepene galben
  • honeydew
  • ananas
  • suc de portocale
  • flori ornamentale
  • ulei de măsline
  • boia
  • chimen
  • cimbru
  • sare
  • piper

Instrucțiuni rețetă:

Nuci, migdale și fistic:

  • Nucile le prăjim în cuptor fără să adăugăm nici un condiment.
  • Migdalele le presărăm cu ulei de măsline și sare, după care le prăjim la cuptor până prind o culoare aurie.
  • Fisticul îl presărăm cu ulei de măsline și adăugăm sare, piper, boia și chimen și le prăjim la cuptor până se închid la culoare și emană o aromă puternică.

Platou charcuterie

Ceapa roșie murată:

  • Deși în descrierea rețetei am spus ca nu vom da cantități pentru ingredientele din această rețetă ci vom apela la imaginația fiecăruia, ne-am gândit că poate ar fi de ajutor să vă prezentăm o rețetă de ceapă roșie murată, în cazul în care nu ați mai făcut acest preparat.
  • Pentru început vom tăia o ceapă roșie în două și o vom curăța de coajă, după care o vom tăia foarte subțire astfel încât să obținem niște fâșii de ceapă roșie. Curățăm un cățel de usturoi și împreună cu ceapa le punem într-un borcan de sticlă. Într-o oală punem la fiert 235 ml. de oțet împreună cu 40 gr. de zahăr, 18 gr. de sare și 7 gr. de piper boabe și fierbem totul până se topește zahărul și sarea, după care mai lasam 2 minute să clocotească.
  • Răcim lichidul de murat după care îl turnăm peste ceapă, având grijă să acoperim totul cu lichid.
  • Închidem borcanul cu un capac ermetic și îl lăsăm la frigider 2 zile după care putem să servim ceapa murată.

Pepeni galbeni și ananasul:

  • Înlăturăm coaja și sâmburii iar apoi folosim o formă tubulară pentru a tăia pepenele și ananasul. Pentru honeydew vom folosi formă de făcut bile pentru pepene. Formele obținute le murăm în suc de portocale și cimbru timp de o zi, într-un recipient închis ermetic.
  • Platoul de brânză și prosciutto îl puteți aranja în foarte multe feluri ți îl puteți servi ca și aperitiv sau ca și desert, este un preparat care vă va necesita destul de mult timp pentru al prepara dar odată ce aveți toate ingredientele asamblarea lui este ușoara și distractivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.