fbpx

 Preparare:  45 minute        Gătire: 1 oră        Număr de porții: 1       Dificultate: medie

Preparatul pe care l-am pregatit astăzi este un exemplu perfect de preparat clasic din bucataria italiană, care la fel ca multe alte preparate din bucătăria lor, au cucerit întreaga lume cu aromele și gustul proaspăt. Noi am ales să folosim carne proaspăt măcinată de vită, pe care am preparat-o împreună cu sos marinara la foc mic. pentru un gust autentic italienesc, pe care le-am servit peste paste.

 Ingrediente:

Sos marinara:

  • 1 litru bulion de roșii
  • 25 gr. usturoi
  • 45 gr. ceapă albă
  • 30 gr. zahăr brun
  • 50 ml. ulei de măsline
  • 50 ml. vin alb sec
  • (apă 200 ml. dacă este cazul)
  • 4 foi de dafin verzi
  • 10 frunze busuioc verzi
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 fir de rozmarin verde
  • sare după gust
  • piper după gust

Instrucțiuni rețetă:

Sos marinara:

  • Pentru început curățăm ceapa și usturoiul și le taiem mărunt, după care tocăm verdețurile(busuioc, pătrunjel, dafin și rozmarin).
    Într-o oală mare cu fundul gros (pentru a prevenii arderea sosului) călim în uleiul de măsline ceapa și usturoiul până acestea se rumenesc.
  • Adăugăm bulionul de roșii (în functie de bulionul pe care îl folosiți veți ajusta cantitatea de zahăr brun, dacă folosiți bulion de casă făcut din roșii foarte dulci vă recomand să nu folosiți zahăr, în cazul în care folosiți un bulion generic de pe piață, va trebui să folosiți zahăr brun pentru ai balansa aciditatea) și verdețurile, lăsând să fiarbă la foc mic până dă în clocot.

Paste cu sos marinara si carne de vita

  • Dupa ce a fiert sosul circa 30 de minute asezonăm cu sare și piper iar din nou în funcție de bulionul pe care îl folosiți, va trebuii să adăugați apa daca sosul este prea gros. După ce am reglat densitatea sosului mai lăsăm la fiert la foc mic câteva minute. Vom obține circa 1,5 litri de sos marinara, noi am folosit cam 150 ml. pentru o porție dar puteți regla cantitatea de sos dupa gusturile fiecăruia.

Ingrediente paste si carne de vita:

  • 200 gr. carne tocată de vită
  • 20 gr. ceapă albă
  • 20 ml. ulei de măsline
  • 150 gr. de parmezan

Paste și carnea de vită:

  • Într-o oală înaltă punem la la fiert apa cu foarte puțin ulei de măsline și sare. Dupa ce fierbe apa, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert amestecând din când în când pentru a nu se prinde unele de altele sau de oală. Pastele trebuie să le fierbem suficient încât să fie fierte dar totuși să rămână crocante atunci când le servim (dacă nu vom servi pastele pe loc atunci va sfătuim să le fierbeți mai puțin pentru ca acestea se vor mai fierbe atunci când le vom încălzi cu sosul marinara).
  • Punem o tigaie la foc mare și o lăsăm să se încingă bine, după care adăugăm uleiul de măsline și călim ceapa până aceasta prinde o culoare aurie, adăugăm carnea tocată de vită și o prăjim până se rumenesșe bine. Adăugăm circa 150 de grame de sos marinara și lăsăm la foc mic până se încorporează cu carnea.
  • Noi am ales să aranjăm în farfurie pastele mai întâi, peste care am pus carne de vită, sos marinara și decorăm cu parmezan și pătrunjel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.