fbpx

 Preparare:  30 minute        Gătire: 30 minute        Număr de porții: 4       Dificultate: ușoară

Astăzi vă vom prezenta o rețetă ușoară de vară pe care o veți putea servi chiar și celor mai pretențioși oaspeți. Am combinat prospețimea cartofililor dulci cu un gust dulce-acrișor de mango și ananas pe care le-am servit alături de un pui de casă sub forma de “tocăniță exotică”. Chiar dacă termenul folosit sună destul de bizar, această rețetă trebuie încercată fiindcă vă va deschide noi orizonturi în ceea ce privește aromele și cum puteți să le combinați.

 Ingrediente:

  • 250 gr. piept de pui
  • 150 gr. ananas
  • 150 gr. mango
  • 250 gr. cartofi dulci
  • 1 portocală roșie
  • 250 ml. suc de portocale
  • 50 gr. unt
  • sare după gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Pentru rețeta de astăzi am ales un piept de pui de casă pe care l-am curățat de grăsimi și pieliță și l-am uscat cu ajutorul unui șervețel absorbant, după care l-am lăsat să se odihnească pe un fund de lemn câteva minute după care l-am tăiat în fâșii groase.
  • Următorul pas este să curățăm cartofii dulci de coajă și să îi tăiem cubulețe, după care să îi punem la fiert într-o oală cu puțină sare și să îi lăsăm să dea în clocot (nu îi fierbem mai mult de 2 minute pentru că nu dorim ca aceștia să se sfărâme când îi vom trage la tigaie împreună cu celelalte ingrediente). Dupa ce i-am stors de apă și i-am răcit într-o baie de gheață pentru a stopa procesul de gătire. Scurgem cartofii dulci de apă și îi așezăm pe un șervețel absorbant.

Pui cu mango ananas si cartofi dulci

  • Curățăm ananasul și mango-ul și îl tăiem cubulețe mari (dimensiunea lor va trebuii să fie mai mare decât cea a cartofilor dulci deoarece acestea se vor sfărâma ușor la gâtire, la final vom obține cubulețe de dimensiuni asemănătoare).
  • Într-o oală non adezivă punem untul la topit la foc mic, când acesta s-a topit introducem puiul și îl rumenim bine pe toate părțile, având grijă să nu ardem puiul. După ce s-a rumenit puiul adăugăm ananasul, mango și cartofii dulci lăsând totul să se rumeneasca 2 minute după care adăugăm sucul de portocale și lăsăm să fiarbă la foc mic până se pătrunde puiul și sucul de portocale se reduce obținând un sos omogen. La final asezonăm cu sare după gust.
  • Aveți mare grijă să nu reduceți prea mult sosul fiindcă veți risca să fierbeți prea mult fructele, acestea vor avea o textură fermă la servire.
  • Noi am ales să servim tocănița de pui cu mango, ananas și cartofi dulci alături de segmente de portocală roșie pe care le-am obținut foarte ușor, cu ajutorul unui cuțit am îndepartat coaja portocalei, după care am luat portocala roșie în palmă și am secționat fâșiile de portocală între membranele care separă natural fiecare felie de portocală roșie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.