fbpx
peste cu bere neagra in 10 minute

Astăzi ne-am gândit să vă propunem o mică călătorie culinară prin insulele exotice, în Jamaica, unde am învățat o rețetă de pește cu legume trase la tigaie și “stinse” cu bere neagră. Trebuie să știți de la început că această rețetă va avea un gust foarte specific de pește și bere neagră, ușor amăruie, dar deși aceste arome par a nu se potrivii, ele se complementează una pe alta și rezultatul este deosebit.
Un lucru important de reținut este să folosim un pește mai gras și “carnos” alături de o bere neagră de calitate. Gustul preparatului variază foarte mult în funcție de savoarea peștelui.

Dacă v-a plăcut rețeta să stiți că a fost din partea casei dar acceptam bacșis sub formă de like si share 🙂 Iar pentru sugestii și critici constructive vă așteptăm în rubrica de comment.

Poftă bună și ne vedem săptămâna viitoare!

  • zucchinni – 60 gr.
  • squash – 60 gr.
  • mazăre – 60 gr.
  • pește – 150 gr.
  • bere neagră – 125 ml.
  • ulei de măsline – 10 ml.
  • lămâie – 1 bucată
  • sare după gust
  • piper după gust

1. Primul pas este să curățăm și să spălăm legumele după care le tăiem în cubulețe medii și le așezăm într-un bol până suntem gata să le prăjim.

2. Curățăm peștele de oase și de pieliță, vrem să folosim un file curat, pe care îl tăiem în cubulețe mari.

3. Într-o tigaie de fontă (sau una non adezivă) punem uleiul de măsline la foc mare și îl lăsăm să se încingă câteva secunde după care adăugăm legumele împreună cu peștele și cu multă grijă amestecăm în tigaie, pentru că peștele este fragil și se va sfărâma foate repede.

4. Tragem totul la tigaie timp de 2-3 minute până observăm că încep să se rumenească legumele și peștele, la această etapă vom adăuga berea neagra și jumătate de lămâie (la final puteți să mai adăugați suc de lămâie după gust). Dăm focul la minim și lăsăm să fiarbă încet până se călesc legumele și peștele. La final asezonăm totul cu sare și piper după gust și mai adăugăm puțină lămâie dacă este cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.