fbpx

 Preparare: 25 minute        Gătire: 35 minute         Număr de porții: 1        Dificultate: ușor

Astăzi vom gătii un preparat foarte simplu dar totodată sățios și plin de arome. Aroma sosului gorgonzola este una inconfundabilă care de cele mai multe ori se asortează perfect cu o proteină ușoara și de cele mai multe ori seacă, fiindcă sosul este foarte cremos și bogat în grăsimi. Acest lucru balansând foarte bine o proteină care nu este foarte suculentă. Noi gătim astăzi alături de sosul gorgonzola, piept de pui la grătar, legume și paste.

Ingrediente:

paste – 170 g
piept de pui – 150 g
broccoli – 100 g
sparanghel – 3 fire (60 g)
brânză gorgonzola – 110 g
smântână dulce – 100 ml
sare – după gust
piper – după gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Într-o oala punem apa la fiert. Când începe să fiarbă apa adăugăm pastele și le fierbem până devin ușor crocante. Dupa ce am fiert pastele le stoarcem de apa si le așezăm deoparte până vom fi gata să le adăugăm în tigaie cu restul ingredientelor.
  • Asezonăm puiul cu sare și piper după gust si îl prăjim pe grătar pe ambele părți, încercând să îi oferim aceea urmă de diamant care se formează de la grătar.piept de pui cu sos gorgonzola
  • În timp ce ne ocupăm de sosul gorgonzola, punem la fiert o oală cu apă și atunci când va da în clocot vom adăuga broccoli și sparanghel. Avem grijă să nu le fierbem prea mult, vrem ca acestea să aibe o consistență crocantă.
  • Sosul gorgonzola este extrem de ușor de obținut. Punem o oală cu fundul gros la foc mic și lăsam să se încălzească smântâna dulce (nu o lăsăm să dea în clocot, trebuie doar să fie călduță) și adăugăm treptat brânza gorgonzola amestecând continu până se va topii toată brânza. De obicei nu adăugăm sare sau piper fiindcă brânza gorgonzola este condimentată dar daca doriți la final o puteți asezona după gust. După ce am obținut sosul gorgonzola adăugăm pastele și lăsăm totul la foc mic, până încep pastele să absoarbă sosul.
  • Așezăm pastele cu sosul gorgonzola, tăiem pieptul de pui fașii și îl așezăm în zig zag peste paste și aranjăm broccoli și sparanghelul. Cum v-am promis de la început este o rețetă ușor de realizat, dar plină de savoare și arome îmbietoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.