fbpx

 Preparare: 20 minute        Gătire: 40 minute         Număr de porții: 1        Dificultate: mediu

În rețeta de astăzi vă prezentăm un preparat culinar deosebit prin textură și savoare. Ficatul de vițel este un preparat cu o consistență aparte, plin de savoare și cu un gust inconfundabil. Am servit ficatul de vițel alături de legume trase la tigaie și cartofi piure.

Ingrediente:

cartofi – 300 gr.
lapte -100 ml.
unt nesărat – 30 gr. + 25 gr.
ceapă – 50 gr.
usturoi -5 gr.
ciuperci – 60 gr.
roșii cherry – 35 gr.
pătrunjel – 2 gr.
capere – 16 gr.
ficat de vițel – 200 gr.
făină – 100 gr.
ulei – 200 ml.
sare – după gust
piper – după gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Pentru început vom prepara cartofii piure și legumele la tigaie deoarece ficatul se va prăjii foarte repede.
  • Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. După ce au fiert cartofii îi amestecăm cu unt, lapte și adăugăm sare după gust. Îi punem într-o oală cu capac pentru ai păstra fierbinți până preparăm restul ingredientelor.

  • Curățăm de coajă ceapa și o tăiem în fășii, usturoiul îl curățăm și îl pisăm mărunt. Roșiile cherry le tăiem în două, iar ciupercile le tăiem în cubulețe medii.
    Într-o tigaie mare punem untul și dăm focul la mediu. După ce s-a topit untul introducem ceapa și usturoiul și le călim puțin fără a le lăsa să prindă culoare. Adăugăm roșiile cherry, ciupercile și amestecăm cu grijă în tigaie având grijă să nu pisăm legumele. Tragem totul la tigaie 1/2 minut după care adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și caperele, asezonăm totul cu sare și piper după gust. Stingem focul de sub tigaie și lăsăm legumele 1 minut să se odihnească înainte de a le așeza pe farfurie.
  • în timp ce se odihnesc legumele în tigaie, vom prepara ficatul de vițel. Tăvălim ficatul în făină și îl condimentăm cu sare și piper. La foc mediu punem o tigaie non aderentă și prăjim ficatul pe ambele părți. Acesta se va prăji repede, trebuie să aveți grijă să nu gătiți ficatul prea mult fiindcă acesta va devenii prea sec.
  • Am așezat cartofii piure în farfurie, circa 200 gr, peste care am pus ficatul iar deasupra, legumele trase la tigaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.