fbpx

 Preparare: 30 minute        Gătire: 1 ora         Număr de porții: 10        Dificultate: usor

Porumbul este o legumă extraordinar de versatilă și delicioasă, printre rețetele de la atelier veți găsi numeroase moduri de preparare a acestei legume deosebite. Astăzi vom prezenta porumbul într-o situație inedită, el fiind vedeta principală alături de morcovi în prepararea unei delicioase supe creme. Frumusețea acestui preparat este ca poate fi servit atât cald cât și rece. Noi am ales să servim supa cremă rece, fiind o zi toridă de vară.

Ingrediente:

ulei vegetal – 100 ml.
ceapă albă – 200 gr.
tulpină de țelină – 280 gr.
morcovi – 350 gr
porumb – 1,5 kg
cartofi – 300 gr
apă – 1,5 L
sare – după gust
piper – dupp gust

Instrucțiuni rețetă:

  • Supa cremă de porumb și morcovi este un preparat culinar foarte ușor de obținut. Vă recomandăm să încercați această rețetă mai ales dacă sunteți la început de drum în tainele bucătăriei. Rezultatul este spectaculos iar complexitatea execuției este minimă și distractivă.
  • Pentru început vom curăța ceapa și o vom toca mărunt. Țelina, morcovii și cartofii îi spălăm, curățăm și tăiem cubulețe medii. Porumbul îl tăiem de pe cotor păstrând ambele părti.

 

  • Într-o oală mare punem uleiul vegetal și călim la foc mediu ceapa albă, țelina și morcovii, având grijă să nu se rumenească. După ce s-au înmuiat puțin, introducem porumbul atât cotoru cât și boabele și cubulețele de cartofi. Adăugăm apa și lăsăm totul să fiarbă la foc mediu timp de 45 de minute. Condimentăm supa cu sare și piper după gust și verificăm dacă au fiert cartofii și morcovii. Aceștia trebuie să se fărâme foarte ușor atunci când îi pisăm cu furculița. În cazul în care aveți nevoie de mai mult timp vă recomandăm să nu grăbiți acest proces, fiindcă cheia acestui preparat constă în fierberea la foc mediu timp îndelungat (dar nu atât de mult ca la alte ciorbe sau supe).
  • În momentul în care am constatat că morcovii si cartofii sunt fierți, scoatem cotoarele de porumb, le aruncăm și răcim supa într-o baie de gheață (într-un recipient mai mare decât oală, punem apa cu gheață și așezăm oala cu supă în acesta pentru a răci supa mai repede). După ce s-a răcit supa o vom turna într-un blender de mare viteză și o mixăm până obținem o pastă fină. După ce am obținut pasta fină din blender, vom trece supa cremă printr-o sită fină iar cu ajutorul unei linguri mari sau al unui polonic vom stoarce supa, înlăturând toate impuritățile și cojile de la boabele de porumb (acest pas este foarte important fiindcă el va da supei creme aceea consistență cremoasă).
  • După ce am trecut supa cremă printr-o sită fină, vom obține o supă cremoasă care poate fi servită atât rece cât și caldă. Noi am ales să o servim rece și am folosit puțină boia afumată pe care am amestecat-o cu piper negru pentru ai accentua gustul și pentru decor, împreună cu câteva rondele de porumb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.