fbpx

Atelierul lui Păiuș este un proiect culinar nou, care aduce la viața rețete prezentate într-o nota personală. Rețetele publicate în atelier sunt modificate pentru a fi ușor de pus în practică, dar în același timp își păstrează metodele și tehnicile de bază, fără de care nu ar prinde viață.

Scopul nostru este unul pur “didactic” fără a avea pretenția de a fi mari cunoscători in arta culinară, ci doar o sinceră dorință de a vă împărtăși cunoștințele și experiențele noastre.

Vrem să vă inspirăm să pregătiți preparate culinare pline de savoare și rafinament, atât pentru a vă îmbunătății abilitățile în arta culinară, dar mai ales pentru a aduce bucurie și de ce nu și o mică doză de “wow” în fața persoanelor dragi pentru care veți pregătii rețelele noastre.

Punem un mare accent pe felul în care prezentăm preparatele noastre, fiindcă după gustul echilibrat și savuros al oricărei rețete, aspectul acesteia este crucial în prezentarea per ansamblu al oricărui preparat.

Nu trebuie să uităm că înainte de a gusta orice mâncare mai întâi o vedem și o mirosim. Simțurile vizuale și olfactive joacă un rol foarte important in prezentarea acestora, bineînțeles că trebuie validate de gustul rafinat, echilibrat, dar și de textura perfectă. Dar cel mai de preț sfat pe care vi-l putem oferi încă de la început este de a avea răbdare și perseverență, fiindcă așa cum zice o vorba din bătrâni “nimeni nu se naște învățat”.

Meniul atelierului este împărțit pe etapele principale ale zilei, pentru a oferi o navigare cât mai plăcută și lipsită de obstacole către preparatul vostru preferat.

Pentru a vă face o idee despre rețetele noastre, vă prezentăm pe scurt o listă cu proteinele pe care le puteți găsii la noi în atelier : pui, rață, curcan, gâscă, vită, porc, păstrăv, somon, mahi-mahi, grouper, creveți, mussles, clams, oysters, scallops.

Cuprins: